Híres finn iparművészek

2011.11.29. 16:36

Érdekességképpen összegyűjtöttem még pár finn designer munkáját, akik az iparművészet terén tevékenykednek. Saját maguk nyilatkoznak alkotásaikról, életszemléletükről és érzéseikről, ami továbbhajtja őket a munkájukban. Mély meggyőződésem, hogy az ilyen emberek szívvel-lélekkel viszik véghez feladataikat. Lássuk kik is ők!

Kari Asikainen

„A bútor-formatervezés mindig is jobban érdekelt, mint egy komplett enteriőr megtervezése. Ennek ellenére hosszú évekig csak belsőépítészeti projekteket terveztem. Közületi bútorokat nagy részben a P.O. Korhonen nevű cégnek terveztem 1968-tól. Anyagként rétegelt, hajlított nyír lemezt használtam.

Filozófiám szerint mindig a legegyszerűbbre törekszem, de az idő vasfogát bíró design tárgyakat tervezek, melyek akár a modern, de a klasszikus enteriőrökben is elhelyezhetők.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Paula Blåfield

„Az ihlet és az inspiráció sok helyről jöhet; természetből, zenéből, vagy akár egy másik művész munkájából, könyvekből, de színekből is. Munkáim alapanyaga főleg az agyag, de dolgozom bronzból, betonból és homokból is. Szeretem a munkámat.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-->

A bejegyzés trackback címe:

https://suomidesign.blog.hu/api/trackback/id/tr313422383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása