Télapó, Joulupukki

2011.12.08. 16:37

Az igazi Télapó, Joulupukki Finnországban a Lappföldön lakik.

 

Az ajándékot osztogató, jóságos téli szellem hazája az Északi Sark, amelyet csak decemberben hagy el, hogy rénszarvasoktól húzott szánján meglátogassa az egész világ jó gyermekeit. Feladatát elvégezvén egy évre újra visszatér a Sarkvidékre.

 

Minden évben nagy ceremóniát rendeznek Helsinkiben a JOULUPUKKI alkalmából a Mikulás fogadására, és akiről annyit kell tudni, hogy - a finnek szerint - csak a KORVATONTURI-n lakó az igazi. Ez egy kis falu. Kemény harc folyik a kanadaiakkal azért, kié az igazi Mikulás.

Helsinkiben az utcákat már decemberben járják Mikulások rénszarvasaikkal egyetemben, az utóbbiakat a gyerekek megsimogathatják és a kisebbek fel is ülhetnek a hátára, attól függően mennyire szelíd az állat.

Nagyon sok lehetőségünk van arra, hogy felvegyük a kapcsolatot Joulupukkival, azaz az igazi finn Télapóval azon kívül, hogy el kellene látogatnunk személyesen az Északi Sarkra. Írhatunk neki saját kezűleg levelet, amit postán feladva a hivatalos címére kap meg. Továbbá megnézhetjük a Télapót web kamerán keresztül is élőben, hogyan tevékenykedik az irodájában, amit 2011 decemberétől 2012 januárig érhető el. Sőt, magától a Télapótól rendelhetünk személyre szabott levelet gyerekeinknek, családtagjainknak, barátainknak vagy akár üzleti partnereinknek. További részletek a Joulupukki hivatalos oldalán, amit a következő linken érsz el:

http://www.santaclauslive.com/main.php?link=kirjoita_joulupukille&kieli=eng

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://suomidesign.blog.hu/api/trackback/id/tr773448437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása