A finn designer Eero Aarnio (született 1932) az egyik legnagyobb újító a mordern bútortervezésben. Eero Aarnio az 1960-as években kezdett el kísérletezni a műanyaggal, élénk színekkel, egységes formákkal, ezáltal elszakadt a hagyományos design kötöttségeitől. Mostanra, híres műanyag, ikonikus alkotásai közé tartozik a Ball (1963), a Pastil (1968), és a Bubble (1968) szék, melyek a korszakuk pop kultúráját és szellemét tükrözik. Számos Aarnio munka megtalálható a világ legtekintélyesebb múzeumaiban, mint például a Victoria és Albert Múzeumban Londonban, a MoMA-ban New Yorkban, valamint a Vitra Design Múzeumban Weil am Rhein-ben.

 Ball szék (1963)                       Bubble szék (1968)

 

 

 

 

 

 

 

 

Pastil szék (1968)

 

 

 

 

 

Forrás: http://www.eeroaarnio.com/

Finn design termékek: http://www.finnishdesignshop.com/

 

Aarnio tervezte a szintén egyedi jellemvonásokat viselő, korszakalkotó The Tree térelválasztót a Martela finn bútorgyártó cégnek, mely Európa számos országában képviselteti magát. Magyarországon is találhatunk bemutatótermet, Budapesten.

The Tree térelválasztó:

2005-ben tervezte Eero Aarnio

Anyag: polyethylene

Szín: fekete, fehér, zöld
Magasság: 180 cm
Gyártó és értékesítő:
Martela

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A termék érdekessége még, hogy minden megvásárolt The Tree után, elültetnek egy igazi facsemetét a World Vision Finland fejlesztési projekt keretén belül Peruban, így vásárlásunk egyben jótékony célt is szolgál. Ki ne szeretne így jótékonykodni?!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://suomidesign.blog.hu/api/trackback/id/tr154349892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása